Nieuws Bericht

Een partner bij het realiseren van zorgzame buurten en woonwijken

30 okt, 2023

TallKing Quarter is hét adviesbureau dat deskundig advies en projectmanagement levert in de ontwikkeling en realisatie van zorgzame buurten en duurzame woonomgevingen. In opdracht van stakeholders, zoals gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties, brengen duurzame oplossingen in bestaande en nieuwe woonomgevingen. 

Unieke aanpak op wijkniveau
Het ‘wegorganiseren’ van zorg in collectieve regelingen biedt geen houvast meer. Meer financiële middelen komen er niet, en meer zorgpersoneel ook niet. En dus zijn we steeds meer zelf aan zet: als ouderen, als familie, als kinderen van, als mantelzorgers, als bewoners in deze samenleving. Terwijl de maatschappij op de mantelzorgers wil leunen, wordt ook deze doelgroep kleiner door de demografische ontwikkeling. 

De klassieke zorgreflex waarin het aanbod centraal staat - ‘zo doen wij dat’ - gaat plaatsmaken voor een beweging waarbij formele zorg samenvloeit met informele zorg en waarbij niet zozeer ‘zorg’ leidend is, maar de vraag áchter de zorgvraag: waarmee bent u geholpen in uw leven? Deze transitie is context gebonden en vraagt om een fundamenteel andere kijk op ouder worden, op wonen, op zorg, op technologie, en vooral op samenwerking. Het zoeken naar werkende oplossingen is een maatschappelijke uitdaging die situationeel een eigen unieke aanpak op wijkniveau behoeft. 

De wijk staat daarbij symbool voor een geografisch bebouwd gebied waar tussen de 2.000 tot 10.000 woningen zijn geclusterd als een mini-samenleving in binnen stedelijk of landelijk gebied. Door de complexiteit van transitie lopen gemeenten en de buurtbewoners tegen uitdagingen aan waar vaak wordt gedacht in een kader van onoverkomelijke grenzen en onmogelijkheden. Maar er is niet één oplossing is. De context en de individuele behoefte vraagt diverse oplossingen toegespitst op het individueel maatwerk. Wat gaat écht helpen en welke oplossingen kunnen wél? Daar moet het gesprek over gaan.

Waar resultaten tot stand moeten komen, zorgen wij voor houvast

TallKing Quarter gelooft dat het realiseren van zorgzame buurten en woonomgevingen het passende antwoord is op de toenemende zorgvraag en de daarbij behorende impact op de woonomgeving. Succesfactoren hiervoor zijn samenwerkingen tussen partijen als uitgangspunt is, en de bewoner centraal stellen. 

Wat we doen
TallKing Quarter speelt een rol van betekenis op het vraagstuk van woon- en leefomgeving. We worden betrokken bij de ontwikkeling van woonzorgvisies en concepten die bijdragen aan een leefbaarheid van de wijk. Daarbij realiseren we met gedegen project- en programma-management de daadwerkelijke uitvoering van het beleid. Dit doen we in samenwerking tussen instanties en organisaties op gebied van wonen, welzijn en zorg. 

We brengen verbinding door partijen bij elkaar te brengen om tot oplossingen te komen die écht werken. Door onze jarenlange ervaring in de zorg begrijpen wij als geen ander wat de actuele ontwikkelingen zijn, wat de uitdagingen zijn én wat er nodig is voor verandering.

Met oog voor de verschillende belangen brengen we partijen bij elkaar en scharen we deze achter een gemeenschappelijk doel en aanpak. We concretiseren gezamenlijke intenties van partijen tot realistische programma’s waaruit samenhangende resultaten ontstaan. We begeleiden projectteams bij het vertalen van doelen naar concrete stappen zodat de beoogde doelstellingen gehaald worden.

Hier zijn we goed in
Verbinding en expertise 
We zijn de verbindende factor die de verschillende partijen aan tafel brengt om krachten te bundelen en gezamenlijk resultaten te bereiken. In het vraagstuk wonen en zorg zijn wij de uitvoerings-kracht die op de hoogte is van actuele ontwikkelingen. Uitgebreide ervaring en kennis van de gezondheidszorg is ons fundament om levensloopbestendige woonruimte te definiëren. Daarnaast bieden we ondersteuning bij de functionele vertaling en opstellen van programma van eisen. 

Maatwerk aanpak en proces 
Het structureren en inrichten van een stappenplan hoort bij onze kern-competenties. Vanuit een scherpe analyse ontwikkelen we een uitvoerbaar programma middels gangbare project-managementmethoden.

Analyse en advies 
In het verzamelen en analyseren van gegevens voor de specifieke wonen- en zorgopgave gebruiken we meerdere openbare informatiebronnen. We maken gebruik van ervaringen uit andere situaties om maatwerkadvies te geven op de specifieke situatie. We gebruiken een eigen raamwerk om de opgave en ambities in de woonomgeving met elkaar te kunnen bespreken en de opgave concreet te maken. 

Subsidie en financiën 
Bij het aanvragen van subsidies zijn we de betrouwbare partner die ondersteunt en adviseert. Aanvullend brengen we kennis en expertise in op gebied van capaciteitsvraagstukken en data interpretatie. 

Hoe dan we dat
Langs een beproefde methode met onze future Game 2050 brengen we partijen bij elkaar die samen een woonzorgvisie formuleren voor woonwijken waarin ouderen en kwetsbare bewoners maximaal gefaciliteerd worden. Door inzet van ‘serious gaming’ krijgt de opgave op een originele manier vorm en nodigt het stakeholders mee te doen, waarbij ruimte is voor creatieve inbreng. TallKing Quarter kan in elke fase van de woon-zorgopgave met deskundig advies en project-management instappen en daarmee een partner zijn bij de realisatie van woonzorgvisies in de beoogde woonwijk(en). De complexiteit in programma’s die woonzorgvisies concretiseren vraagt om deskundige projectmanagers die in staat zijn om op originele en inspirerende manier te werk gaan. 

Onze belofte
TallKing Quarter staat voor een onafhankelijke en gemeenschappelijke aanpak in het tot stand brengen van duurzame oplossingen in bestaande en nieuwe woonomgevingen. Met oog voor de menselijke maat brengen we ambities op wijkniveau tot tastbare resultaten. 

We kijken kritisch naar de wereld en naar onszelf om te zorgen dat we hoogwaardige kwaliteit leveren. Met wilskracht kiezen we voor de weg die bewandeld moet worden om te komen tot unieke samenwerkingsprojecten in stedelijke en landelijke programma’s – ook al is dat niet de gemakkelijke weg. Met expertise, denkend in mogelijkheden en kennis van technologie maken wij in de samenwerking met diverse partijen het verschil de woonzorgvisie van jouw gemeente. 

Wanneer de duur, omvang en complexiteit van het programma toeneemt, is een deskundig projectmanagementbureau nodig om het overzicht en de structuur te behouden. TallKing Quarter legt het fundament waarmee verbeteringen worden benoemd die projectmatig gerealiseerd worden. Met maatwerk en flexibiliteit maken we gebruik van gangbare projectmanagement methoden om complexe vraagstukken overzichtelijk en hanteerbaar te maken.

 

 

Een partner bij het realiseren van zorgzame buurten en woonwijken

TallKing Quarter is hét adviesbureau dat deskundig advies en projectmanagement levert in de ontwikkeling en realisatie van zorgzame buurten en...
30 okt, 2023

Serious gaming voor kleine en grote veranderingen: The Future Game

Het ontwikkelen van een zorgzame buurt is een collectieve onderneming. Het vraagt veel werk van veel verschillende partijen. Het vraagt om...
30 okt, 2023

Het verwezenlijken van de woonzorgvisie van de Haarlemmermeer

Om samen een goed leven te leiden, zelfstandig te kunnen wonen en om voor elkaar kunnen blijven zorgen, moet de zorg slimmer en efficiënter...
30 okt, 2023

Realisatie van zorgzame buurten en duurzame woonomgevingen in 5 stappen.

Het realiseren van een woonwijk waar iedereen zich thuis voelt, is niet uitsluitend afhankelijk van de fysieke infrastructuur, een zorgvuldige en...
30 okt, 2023

Realiseren van een woonzorgvisie vraagt om een ‘multidisciplinaire samenwerking’

In de afgelopen decennia hebben we grote veranderingen gezien in de manier waarop we denken over zorg en welzijn voor ouderen. Met de vergrijzing van...
30 okt, 2023

De toekomst van de zorg ligt in de wijk

Terwijl technologieën zich blijven ontwikkelen en onze maatschappij steeds complexer wordt, is het belangrijk om na te denken over hoe de zorgsector...
30 okt, 2023

Maak kennis met TallKing Quarter: het creëren van zorgzame buurten en woonomgevingen

Wat ontstaat er, als je een wereld waarin de vergrijzing toe neemt en zorgcapaciteit afneemt, eens anders zou benaderen? Maak kennis met TallKing...
17 okt, 2023

Gemeenschapskracht inzetten, want niets doen is geen optie

De ouderenzorg is waarschijnlijk de eerste plek waar de zorg vast gaat lopen. Een recent gepubliceerd rapport van het IBO (Interdepartementaal...
12 okt, 2023

Ergotherapeutisch perspectief op levensloopbestendige woningen: hoe ziet het ideale huis eruit?

Stel je eens voor: je bent de trotse eigenaar van een prachtige woning. Je hebt er jarenlang hard voor gewerkt en eindelijk is het gelukt. Maar heb...
11 okt, 2023

Hoe haal je alles uit de renovatie, nieuwbouw of verbouwing van je zorgomgeving?

Wanneer je aan de slag gaat met de renovatie, nieuwbouw of verbouw van een ziekenhuis of zorginstelling, is het van groot belang dat je...