Contact

Tallking Webinar

Gratis webinar - Strategisch HR-beleid in een complexe en onvoorspelbare zorgomgeving

3 mei, 2021

Hoe geven zorgmanagers en HR-managers samen invulling aan toekomstbestendig HR-beleid?

Human Resource Management in de zorg staat de komende jaren voor een belangrijke uitdaging. De toenemende vergrijzing betekent een toename in aantal en complexiteit van zorgvragen, terwijl de zorg kampt met oplopende personeelstekorten. Daarnaast volgen technologische ontwikkelingen zich in een snel tempo op.

Om passende zorg te leveren in deze dynamische omgeving is het belangrijk dat zorgpersoneel betrokken en gemotiveerd blijft en uitval en uitstroom wordt geminimaliseerd. Ook is het zaak dat kennis en vaardigheden blijvend ontwikkeld worden om de veranderingen in de markt het hoofd te bieden.

Organisaties hebben daarom een gedegen HR-strategie nodig. Hoewel veel organisaties een duidelijke visie hebben voor het HR-beleid, blijven de gewenste effecten vaak uit. Hoe maken we HR-strategie functioneel?

Zorgmanagers spelen een cruciale rol in de succesvolle implementatie van HR-beleid

In dit webinar gaan we op basis van onderzoeken en praktijkvoorbeelden het gesprek aan over het spanningsveld tussen beoogd HR-beleid en de ervaring op de afdelingen. Hierin nemen we de context van de veranderende zorg- en arbeidsmarkt mee. Welke uitdagingen ondervinden zorgorganisaties in hun personeelsbeleid? Wie spelen een rol in de uitvoering van dit beleid en hoe kunnen we een betere verbinding maken tussen HR- en lijnmanagement?

 Door de actieve uitwisseling van kennis en ervaringen krijgen deelnemers verschillende handvatten aangereikt om het gesprek aan te gaan binnen de eigen organisatie. Daarmee zetten we samen de eerste stap naar een integrale HR-strategie die wordt omarmd door zowel HR-managers als lijnmanagers in de gehele organisatie, waarbij het beleid ook daadwerkelijk geconcretiseerd kan gaan worden.

Neem deel aan dit gratis webinar op 17 September van 09:30 tot 11:00

Schrijf je nu in voor dit gratis Webinar

 

 

   
Judith 200124-portret-tallking-results_KF21117

 

Judith Pol-Staal - Facilitator

Judith is een bevlogen en gedreven coach die met vertrouwen, humor en respect een veilige omgeving creëert als fundament voor ontwikkeltrajecten. Vanuit jarenlange ervaring en met een tomeloze energie maakt zij verbinding en weet zij mensen te ontwikkelen tot wie ze willen zijn. 

Judith haar passie voor trainen en coachen is ontstaan tijdens haar loopbaan binnen de zorg en CIZ. Hier heeft ze meerdere rollen en functies gehad waarbij verbinding, continu verbeteren en analyseren centraal stonden. Zij heeft zich ontwikkeld tot Blackbelt in Lean Six Sigma en NLP master practitioner. Haar kennis zet ze graag in binnen het sociaal domein, de VVT -sector en ziekenhuizen.

 

Ernst 200124-portret-tallking-results_KF20497

 

Ernst Scipio - Spreker

Wat Ernst drijft als adviseur en trainer is het kunnen inspireren van mensen en hen begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling, in het bijzonder wanneer dit proces ook een duurzame verandering van de organisatie in gang zet.   

 Ernst beschikt over een hoge mate van theoretische kennis en weet dit gemakkelijk te verbinden met de praktijk van alledag. Daardoor wordt het leerproces niet alleen toegankelijker, maar ook leuker. Met zijn open en betrokken houding weet hij mensen te motiveren en stimuleren het beste uit zichzelf te halen.

 Ernst heeft ruime ervaring in het geven van trainingen en coachen van mensen. Daarnaast heeft hij brede expertise op het gebied van strategieontwikkeling en het oplossen van leiderschapsvraagstukken, op zowel management- als bestuurlijk niveau. Ook heeft hij tal van organisaties, binnen diverse sectoren, begeleid in veranderontwikkelingen.  

Na een Webinar van Ernst gaan de deelnemers niet alleen naar huis met een grote hoeveelheid informatie, maar ook met de middelen om deze kennis toe te passen in hun eigen praktijk. 

joost hoedemakers

 

Joost Hoedemakers - Spreker

Joost is een analytisch en tactvol trainer, met oog voor verbinding en samenwerking. 

Vanuit een positieve kritische grondhouding streeft hij naar het creëren van meerwaarde voor organisaties. Dit doet hij met behulp van doel- en kwaliteitsgerichte samenwerking, waarbij hij de mens met zijn of haar persoonlijke drijfveren nooit uit het oog verliest. Joost heeft in de afgelopen 17 jaar vanuit diverse rollen en functies ervaring opgedaan binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Op basis van zijn afgeronde Master in Management en zijn specifieke kennis op het gebied van strategisch HRM, ondersteunt hij zorgorganisaties bij vraagstukken op het vlak van strategie en beleid. 

Joost verbindt wetenschappelijke kennis aan duurzame oplossingen. Hij heeft hierbij oog voor detail. Hiermee wil hij bijdragen aan het verduurzamen van het menselijk kapitaal in organisaties, waarbij er wordt gewerkt aan het waarborgen van kwaliteit van de dienstverlening binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

 

 

 

 

 

 

 

Neem Alzheimer de wind uit de zeilen

TallKingresults ondersteunt Defiwind Team NL 2023 ten behoeve van Alzheimer Nederland
6 mrt, 2023

Even voorstellen: assistent projectleider Tisja Smits

Werken bij TallKing Results betekent werken met professionals die impact willen maken! Maar nog meer betekent het werken in een geweldig leuk team...
1 mrt, 2023

Zo ontwikkelt projectleider Mart zich bij TallKing Results

Werken bij TallKing Results betekent werken met professionals die impact willen maken! Maar nog meer betekent het werken in een geweldig leuk team...
1 mrt, 2023

Hoe haal je alles uit de renovatie, nieuwbouw of verbouwing van je zorgomgeving?

  Wanneer je aan de slag gaat met de renovatie, nieuwbouw of verbouw van een ziekenhuis of zorginstelling, is het van groot belang dat je...
21 dec, 2022

Het (ver) bouwen van een ziekenhuis: hoe bereid je je organisatie daarop voor?

Het in gebruik nemen van een nieuwe of verbouwde locatie heeft vaak een grote invloed op hoe medewerkers met elkaar werken. In het verleden bleef de...
24 aug, 2022

Van aanbesteding naar inhuizing en ingebruikname: hoe bereid je je voor op het (ver) bouwen van een ziekenhuis?

Als bestuurder van een ziekenhuis is het geen “business as usual” wanneer je voor de opgave staat om het ziekenhuis te gaan verbouwen of zelfs een...
19 aug, 2022

Hoe werkt de ingebruikname van een nieuw of gerenoveerd ziekenhuis?

De transitie naar een nieuw of gerenoveerd ziekenhuis is een veelzijdig, complex en interessant proces waarbij verschillende disciplines op intensief...
13 jul, 2022

Hoe TallKing Results Radboudumc ondersteunde bij hun complexe verbouwing

Nieuwbouw Radboudumc - Gebouw A - in gebruik Na de patiënt- en goederen verhuizing van het Radboudumc naar de nieuwbouw is de ingebruikname van...
8 jul, 2022

Een ziekenhuis inrichten en in gebruik nemen? Zo geef je jouw projectmanagement vorm

Nieuwbouw of grootschalige verbouwingen van een ziekenhuis of een zorginstelling zijn veel meer dan alleen het realiseren van een bouwkundige...
6 jul, 2022